Olje-og energiminister Tord Lien besøkte CCB

Forskning og utvikling er nøkkelen

Han møtte representanter både fra Aker Solutions og FMC Technologies, i tillegg til CCB-ansatte, partikollegaer og presse.

Arne Arrvik fra CCB åpnet med en beskrivelse av tilstanden på Ågotnes ift nedbemanning og en tøff situasjon for industrien og arbeidsplassene.

Statsråden fikk mange spørsmål og var selv lyttende til hva industrien hadde å si ifm nedgangstider. Han fikk også en befaring på basen.

"Oppgangstider vil komme, men vi må ta ansvaret sammen for å få det til", sa stasråden.

Tord Lien mener teknologi og forskning er nøkkelen til omstilling i oljenæringen i tiden fremover.

Han påpekte at hovedansvaret for omstillingen ligger hos leverandørindustrien og hos operatørene, men at myndighetene også har ansvar. Fra myndighetenes side skal vi blant annet satse på økt forskning og utvikling, sa statsråden.

Han advarte også mot å se for mye tilbake til det høye aktivitetsnivået fra 2014. Han tror ikke på oljepriser over 100 dollar fatet igjen og understreket til de fremmøtte fra industrien at de måtte tenke kostnadsbesparing, noe bl.a. Erik Skaar Pettersen fra FMC Technologies bekreftet at de hadde gjort i lang tid allerede. Han noterte ned innspillene både fra FMC Technologies og Aker Solutions.

Fra venstre: Jan-Dagfinn Lund CCB, Arild Hansen Aker Solutions, statsråd Tord Lien, Erik Skaar Pettersen
FMC Technologies, Arne Aarvik CCB.

Publiseringsløsning levert av Argo Internett AS © 2010