Coast Center Base AS tildelt landsdekkende subsea-rammeavtale av Statoil

(Ågotnes, 29. april 2016) Coast Center Base AS (CCB) har signert en landsdekkende rammeavtale med Statoil om vedlikehold av subsea-utstyr og -verktøy.

 

Rammeavtalen, som har umiddelbar oppstart, omfatter demobilisering, lagringsvedlikehold og overhaling av subsea-utstyr som inngår i Statoils portefølje av undervannsverktøy. CCB har også opsjon på ytterligere vedlikeholdsarbeid i forbindelse med mobilisering og offshore-operasjoner.

 

Vedlikeholdsarbeidet skal utføres på CCB og baser eid av NorSea Group langs hele norskekysten. Majoriteten av arbeidet er planlagt utført på CCB (Ågotnes) i Bergen og Vestbase i Kristiansund, men det er også forventet at det vil bli betydelig aktivitet for Vestbase i Florø, Helgelandsbase i Sandnessjøen og Polarbase i Hammerfest.

 

Knutepunkt for subsea-virksomhet

CCB har tidligere meddelt at det satses tungt på en videreutvikling av CCB som hovedsete for subsea-vedlikeholdstjenester. Alle aktiviteter knyttet til rammeavtalen vil derfor bli ledet og koordinert fra selskapets subsea-kompetansesenter på Ågotnes, i samarbeid med øvrige baser og lokale underleverandører.

 

– CCB og Ågotnes er i omstilling, og vil i fremtiden være knutepunktet for Statoils subsea-virksomhet i Nordsjøen. Det er derfor viktig for oss og NorSea Group å videreutvikle kvalitetstjenester innenfor subsea-segmentet, og denne rammeavtalen legger et godt fundament for vår videre satsning, sier Kurt R. Andreassen, administrerende direktør i CCB. – Gjennom oppkjøpet av Logiteam og dannelsen av CCB Subsea har vi vist at vi kan tilby tjenester av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet sammen med leverandørene rundt oss.

 

Lokal verdiskapning og arbeidsplasser

Avtalen bidrar ikke bare til å sikre enhetlig høy kvalitet og kostnadseffektivitet for Statoil, men vil også bidra til å opprettholde arbeidsplasser og skape verdier for lokalsamfunnene.

 

­For CCB som selskap er det viktig å tenke på lokal verdiskapning. Vi ønsker også i fremtiden å bygge næringsklustre som bedriftene rundt oss skal nyte godt av, fortsetter Andreassen.

 

Avtalens varighet er på 2 år med opsjon på 2 x 3 år.

 

For ytterligere kommentarer:

Kurt R. Andreassen, adm. dir., Coast Center Base AS                                                    tlf: +47 977 01 322 (mobil), e-post: kra@ccb.no

 

Coast Center Base AS (CCB) ble grunnlagt i 1973 og er en betydelig leverandør av service og basetjenester samt vertskap for landets største aktører innen drift- og vedlikeholdstjenester av subsea utstyr. CCB er også markedsleder innen vedlikehold og klassing av bolig- og bore rigger. CCB har eierinteresser i 7 strategisk plasserte forsynings- og vedlikeholds baser langs hele Norges kyst: Kirkenes, Vardø, Sandnessjøen, Averøy, Mongstad, Kollsnes og Ågotnes. CCB er sammen med NorSea Group AS (NSG) Norges største eier av baseinfrastruktur. CCB har i senere tid etablert virksomhet i Las-Palmas og kan nå tilby den internasjonale subsea- og offshoreindustrien service og vedlikeholdstjenester fra denne lokasjonen. CCB har hovedkontor på Ågotnes utenfor Bergen. Selskapets hovedaksjonærer er NorSea Group AS og Bernh. Larsen Holding AS. For ytterligere info, se www.ccb.no  

Publiseringsløsning levert av Argo Internett AS © 2010